Ik heb het hardop gezegd

Ken je dat gevoel? Diep van binnen wil je iets heel graag, maar dat heeft meteen de nodige consequenties. Dat verlangen zit diep weg en deel je zeker niet met een ander. Sterker nog, in eerste instantie vertel je het jezelf niet eens. Langzamerhand durf je het verlangen aan jezelf te openbaren. Daar blijft het dan voorlopig ook bij, het verlangen blijft diep van binnen zitten zonder dat iemand het echt opmerkt.

Een tijd later breekt de volgende fase aan… het verlangen begint knagende vormen aan te nemen en je bespreekt het verlangen heel voorzichtig met een aantal mensen waar je jezelf prettig bij voelt. Meer niet. Daar laat je het vooralsnog bij zitten.

Dan komt de fase waarin je voelt dat je een beslissing moet nemen. Je bespreekt het daarom weer met andere mensen. Het hardop zeggen waarover je nadenkt is al echt spannend en confronterend.

Vervolgens kies je. Men zegt vaak bij twijfel niet doen… Maar wie is er nou echt volledig los van twijfel? Ik ken die mensen niet. Het is tijd om de stap te zetten en hardop te zeggen wat je verlangen is, ondanks dat dit verlangen ook gevolgen heeft om los te gaan laten.
 

Onbeschrijfelijk gevoel

Eind 2017 heb ik die laatste stap gezet. Een niet te omschrijven gevoel. Trots, spannend en energiegevend dekken niet volledig de lading. Het voelde en voelt meer:

 • Als een roofvogel zwevend door de lucht, want ik heb opgezegd!
 • Tijdens een potje darten 40 punten over hebben, je pijl loslaten en voelen dat hij echt goed richting Tops gaat… Het gaat gebeuren, ik heb opgezegd!
 • In zwemkleding aan de rand van het zwembad van een tropisch oord staan. Ai, toch wel koud water, ga ik springen? Jawel, ik heb opgezegd!
 • Op het punt staan om op te treden en dan nog even stiekem de zaal in kijken. Bomvol! Geen plekje meer vrij! Daar gaan we dan. Yes, ik heb opgezegd!
 • Terugdenkend aan die allereerste zoen, vlak voordat het gebeurde. Ik heb opgezegd!
 • Op de skipiste als een malle naar beneden. De berglucht ademt in mijn gezicht terwijl ik iedereen voorbij zoef. Wow, ik heb opgezegd!
 • Als kind meedoen aan een sponsorloop met louter aanmoedigende mensen langs het parcours. Wat een support, ik heb opgezegd!
 • Bij een concert de eerste klanken van je favoriete nummer horen. Ik heb gewoon echt opgezegd!
 • Tijdens een voetbalwedstrijd een 0-2 achterstand gelijkgetrokken naar 2-2. Nog 10 minuten te gaan, zij trappen af. Het publiek juicht ons toe. Ik heb opgezegd!
 • De deur van ons huis op slot draaien, de vakantie gaat beginnen. Lopend naar de auto vraag ik me af of ik alles heb, check snel onze paspoorten. Ja, nog steeds op dezelfde plek. Stap in en zie de kat ons weemoedig aankijken. Sorry vriend, maar het is tijd voor ons avontuur... Let’s do this, ik heb opgezegd!
 • Tijdens de bevalling zijn de haren van mijn zoon al zichtbaar. Hoe zou hij eruit zien? Zit alles er op en er aan? Het gaat nu gebeuren! Met een brok in mijn keel, ik heb opgezegd!
 • Buigend voor de staande ovatie, hoor ik het gejuich, omarm ik de warme reacties en voel ik kippenvel over mijn hele lichaam. Kippenvel, want ik heb opgezegd!
 • Die dag dat je eindelijk je rijbewijs echt hebt gehaald en helemaal alleen in de auto zit. Spiegels checken, riem om doen, even om je heen kijken en starten maar. Daar ga je gewoon helemaal alleen! Spannend, ik heb opgezegd!
 • Iemand ontmoeten en direct weten dat de chemie met elkaar simpelweg meer dan goed is. Geweldig toch, ik heb opgezegd!

 

OWL 2018

2018 wordt een bijzonder jaar, want ik heb mijn vaste baan opgezegd! Niet in gedachten, maar gewoon hardop tegen heel veel mensen. In plaats van een dag in de week + wat weekenden en avonden ga ik me vanaf maart/april volledig richten op OWL. Dat voelt goed! En zoals meerdere mensen inmiddels tegen mij hebben gezegd: Je kunt beter spijt hebben van wat je wel hebt gedaan, dan wat je niet hebt gedaan. 2018 wordt dus een avontuurlijk jaar voor mij, wat ik ook graag samen met jou wil gaan beleven. Dus hopelijk tot snel! En mocht je het durven, dan hoor ik ook graag wat momenteel jouw diepste verlangen is.

Fijn 2018 allemaal!
Matteo
 

PS Ik heb gewoon opgezegd! Echt waar!

Andere blogs van Matteo lees je hier.