Klaagzang

 

Afgelopen 12 maanden zijn me drie zaken enorm opgevallen….

  1. Wat heeft Corona de wereld veranderd
  2. Wat een fantastisch weer hadden we
  3. Wat kunnen Nederlanders klagen zeg

Vanuit mijn levensmotto “wat je aandacht geeft groeit” begrijp ik al het geklaag niet goed. Tuurlijk, soms is het lekker om even te klagen. Of simpelweg je frustraties te delen. Dat deed ik bijvoorbeeld volop over onze oud bondcoach Danny Blind en nu Frank de Boer een Danny 2.0 blijkt te zijn, klaag ik daar ook graag over. Alleen vul ik er niet mijn dagen mee. Ik zie op social media mensen bijvoorbeeld losgaan over de Coronamaatregelen, dat is niet meer gezond. Je zou maar Mark Rutte zijn, je doet het dan nooit goed. Mensen blijven vervolgens dusdanig in de klacht hangen dat ik er met medelijden naar kijk. Zonde van de energie en frustratie. Het enige wat ik aan al die mensen kan adviseren is dat het helpt om er even van een afstand naar te kijken. Als het kan met een glimlach, ook (en vooral) om jezelf. In deze blog probeer ik te helpen om die glimlach te realiseren, wellicht herken je iets bij een ander of... bij jezelf. 

Klaagvid19

"Het is onverantwoord om de kinderen naar school te laten gaan."
"Waarom zijn die scholen niet open?"

"Een mondkapje helpt helemaal niet tegen coronaspreiding."
"Kijk, daar loopt iemand in de supermarkt zonder mondkapje, schandalig!"

"Waarom duurt het zo lang voordat er een vaccin is ontwikkeld?"
"Er is nu al een vaccin dat kan nooit goed zijn, ik neem het niet."

"Alle landen om ons heen zijn vol bezig met vaccineren, maar wij lopen achter."
"Waarom wil Nederland zo snel mogelijk vaccineren?"

"De overheid moet nu echt strengere maatregelen nemen."
"Waarom een avondklok?"

"De cijfers vanuit het RIVM zijn onjuist."
"De cijfers die buiten het RIVM worden genoemd kloppen niet."

"Mijn werkgever laat me op kantoor komen."
"Ik moet van mijn werkgever thuiswerken."

 

Weerklank

"Het is erg koud voor een lente."
"Het is veel te warm voor een herfst."

"Door alle klimaatveranderingen krijgen wij nooit meer een strenge winter."
"Oef wat een sneeuw, hopelijk is dat morgen weer weg."

"Verschrikkelijk die regen!"
"Deze droogte is slecht voor de dijken."

"Mijn hemel wat een hitte, niet te doen!"
"Ik wou dat ik op vakantie kon, ik mis de zon."

"Het is op kantoor veel te koud!"
"Wie heeft de verwarming aangezet?"

"Ik wou dat ik een hond had, kon ik lekker wandelen met dit mooie weer."
"Moet ik echt de hond uitlaten? Het regent hoor!"

 

Klaagzang

We sluiten deze blog af, daar waar de blog over gaat: Een klaagzang.

Klagend zijn we sterk, Tweespalt maakt machtig.
Hoe weerstand groot kan zijn, is dat niet neerslachtig?

Nederland Oh Nederland, Jij bent een kampioen.
Wij houden van klagen, dat is wat we dagelijks doen.

Straks als het coronavirus wordt opgeheven.
Dan hebben wij een groot gemis, of is steen en been aangebleven?

Nederland Oh Nederland, Jij bent een kampioen
Wij houden van klagen, dat is wat we dagelijks doen.

 

Don't worry be happy allemaal!
 

Andere blogs van Matteo lees je hier.
Het boek "OWL by myself" bestel je hier.

 

 

Reacties

 Desi Brey   
Je kunt iig het lied van Oranje aanpassen

Lees meer artikelen

  Ik was nog maar net begonnen bij mijn opdracht bij InShared, wat een leuk bedrijf (!) trouwens, toen er meerdere wandel initiatieven mijn kant op werden gedropt. Zo kwam het initiatief the daily mile (iedere dag 1 mile/1,6km lopen) van …

 28 Mar 2021

Vorig weekend bestond OWL 7,5 jaar. Dat moest gevierd worden bedacht ik me. En daarom was er op vrijdag 26 februari een online OWL event van 13.00 tot 13.45, waarbij we een workout deden onder begeleiding van Olympisch kampioen Kim …

  6 Mar 2021