2015

Na het zeer succesvolle jaar 2014, was het de beurt aan 2015. 2015 werd financieel gezien wellicht minder succesvol, maar qua variatie en ontwikkeling een zeer bijzonder jaar. Een jaar waarin OWL echt stappen heeft weten te zetten passend bij het zogenaamde “creatietijdperk”.Een tijdperk waar we nu zijn of gaan belanden. Naast het ontwikkelen van leuke workshops als “En nu ga ik er voor”, “Laten we het eens goed fout doen” “Gesprekscyclus” en “Theater improvisatie” heeft OWL nadrukkelijk de verbintenis met anderen gezocht. Dit leverde mooie gesprekken op en leuke ontwikkel ideeën.

ROMA

In 2015 zijn Matteo en Rodney samen gestart met ROMA. Een komisch duo wat graag mensen/groepen vermaakt. Dit jaar hebben we een vriendengroep uit Aalten geleerd om zelf improvisatietheater te spelen, waren wij de act tijdens een vrijgezellenfeestje in Arnhem, de quizmasters tijdens een afdelingsetentje, hebben wij een evenement opgeleukt met een warm ontvangst en een energizer en hebben we de contouren van een cabaretvoorstelling ontwikkeld. Hopelijk kunnen we in 2016 terugblikken om onze eerste ROMA voorstelling. De ideeën en activiteiten van ROMA hebben me veel energie en plezier opgeleverd. En helemaal geweldig om dit met een vriend zo samen op te zetten.

Stressles(s)

Samen met Monique (MoVista) is de workshop Stressles(s) ontwikkeld. Een workshop waarin de deelnemers leren over stress en tips krijgen om dit te verminderen. We hebben hier samen behoorlijk veel tijd in gestoken en zijn dan ook trots op dit product. Met dit product helpen we mensen, bedrijven en leidinggevenden. Vooral de preventieve gedachten hierachter levert een win/win situatie op, maar nog belangrijker het voorkomt een verlies/verlies situatie! De inhoud van deze workshop stimuleert mij des te meer om te genieten van OWL en er geen onnodig stressverhaal van te maken. Wat komt dat komt.

Stap2

Het 3e gerealiseerde samenwerkingsproduct heet Stap2. Samen met Arwin (Akor support) hebben we dit product bedacht. Het doel van Stap 2 is om re-integratietrajecten en/of 2e spoor trajecten te ondersteunen. Stap2 focust zich puur op het durven zetten van een vervolg stap. Ondanks alle geleerde vaardigheden en tips is het namelijk niet makkelijk om te durven doen. Wij helpen met Stap2 om de grenzen van de comfortzone te ontdekken en deze uit te breiden. Samenwerken met Arwin is een feest der herkenning. Zowel bij stap2 als bij onze theatergroep IMPact.

Organisatieadvies

Ook in 2015 gaf OWL zowel advies aan kleinere bedrijven als aan werknemers. Advies op het gebied van arbeid. Zo heeft OWL iemand begeleid die echt niet lekker op haar werk zat. Zij heeft zaken nu op een prettige manier kunnen afsluiten en is nu bezig met mooie plannen om voor zichzelf te gaan werken. Daarnaast zijn een 3 tal bedrijven geholpen met hun HR problemen. Omdat in mijn ogen veel bedrijven hier baat bij zouden kunnen hebben (voornamelijk ter voorkoming van) is het idee van een abonnement HR advies bedacht. In de komende jaren gaat OWL dit concept nog meer uitbreiden.

Onder organisatieadvies vallen ook vacatures. 2015 liep op dit gebied duidelijk anders dan in 2014. Er waren slechts 4 vacatures, waarbij OWL mocht mee zoeken. Van deze 4 vacatures werd de functie van assistent Accountmanager bij Makro kerstpakketten ingevuld door OWL.

Workshops

In 2015 is de verdiepingsworkshop nav persoonlijkheidstesten gegeven aan de KAM afdeling van Waterschap Vallei en Veluwe en aan de HBO recruiters van Inwork. Leuk om te ervaren hoe verschillende type organisaties met dit thema omgaan. Deze workshop was in 2014 ook aan de special care afdeling van Bol.com gegeven, zij besloten om in 2015 een vervolgsessie te plannen met OWL. Deze dag hebben we zowel naar het teamproces als naar de individuen gekeken.

Nieuwland Geo-informatie uit Wageningen vroeg OWL ter ondersteuning tijdens een dag voor het gehele bedrijf. In verschillende groepen werden SWOT analyses gemaakt over het bedrijf. Hierin opereerde OWL als dagvoorzitter.

Ook dit jaar gaf OWL gratis de workshop het sollicitatiegesprek. Zowel leden van de Broekriem Arnhem, als die van Netwerkcafe Westervoort werden op een ludieke manier aan het werk gezet om na te denken over hun rol tijdens het sollicitatiegesprek. In 2016 geeft OWL deze workshop aan de Broekriem in Doetinchem.

Improvisatietheater werd ook in 2015 op diverse manieren ingezet. Allereerst voor kinderen. Zowel in de meivakantie als in de zomervakantie gaf OWL een grappige workshop aan kinderen van de BSO Velp. De medewerkers van Symphony Utrecht leerde van Arwin en Matteo hoe je improvisatietheater speelt. Naast teambuilding had deze workshop ook tot doel om letterlijk en figuurlijk samenwerking te laten zien en ervaren.
FttH uit Amersfoort genoot tijdens hun personeelsdag van een Improvisatie voorstelling, georganiseerd door OWL, samen met (oud) spelers van theatergroep IMPact. Deze spelers werden ook ingezet voor de voorstelling op 1 december voor en bij Gemeente Arnhem. Dit was niet zomaar een voorstelling. In deze voorstelling lieten we zien dat veranderen leuk kan zijn. We waren zowel letterlijk als figuurlijk het kado tijdens hun verandertraject.
 

Andere OWL hoogtepunten van 2015

Lunch met iedere 100e Twittervolger geïntroduceerd.
Dit leverde vervolgens een geweldige Paardencoaching op van Roger Rutten!
Starten met het schrijven van blogs.
Diverse contacten met ondernemende mensen.