Organisatiebuddy

 

Van 2019 tot en met 2022 heeft OWL zich bezig gehouden met het Actieprogramma "De Organisatiebuddy".

Een programma over onboarden waaraan 11 zorgorganisaties aan deel namen.

Met heel veel plezier kijken we terug op dit project, waarin we een regierol hebben bedacht die ervoor zorgt dat een goed begin echt het halve werk is! We noemen deze functie ook weleens de ceremoniemeester op het indiensttredingsfeestje!

Naast het bedenken van de rol, het werven van geschikte mensen en deze op weg helpen werd er ook veel aandacht geschonken aan een lerend netwerk. Heel mooi dat iedereen, ondanks dat ze concurenten op de krappe arbeidsmarkt zijn,  elkaar enthousiast hielp en informeerde over de genomen stappen en successen. 

Naast het implementeren van deze rol hebben we ook een Toolbox (of workshop) ontwikkeld, zodat het belang van een goede start nog meer gdragen wordt binnen de deelnemende organisaties. Een warm bad, gevolgd door een koude douche is namelijk geen optie!  Deze toolbox kan nog steeds gegeven worden, neem bij interesse even contact met me op.

Mooi naslagwerk

Als afsluiter is er door OWL een informatief document gemaakt, waarin betrokken personen van het actieprogramma vragen beantwoorden en doorgeven. Al bij een een mooi naslagwerk, je kunt het hier lezen: Afsluitende document.