OWL

Ervaringen

Hieronder staan ervaringen van mensen die met OWL hebben gewerkt.
Wil jij jouw ervaring(en) met OWL delen op deze site? Mail dan je ervaring naar matteo@bureau-owl.nl
De ervaringen vanuit OWL zelf vind je hier eerste periode 2015 en 2016


Op 10 november gaf OWL de workshop "het (sollicitatie)gesprek" voor het Netwerkcafé Westervoort.
De volgende 4 reacties zijn ingediend door 2 deelnemers:

De workshop heb ik als zeer positief ervaren. Er wordt via een andere invalshoek gekeken, je leert mensen lezen en reacties te zien. Ook voel je jezelf meer stabieler en evenwichtiger. Kan iedereen de workshop aanbevelen.
Yvonne van Ginkel

De werkvorm  waarbij deelnemers zelf elkaar bevragen en antwoorden is prettig en leerzaam. Door rouleren komen alle deelnemers aan bod en worden zij gestimuleerd om te observeren, luisteren, na te denken en te reflecteren. De workshop geeft inzicht in communicatie van sollicitant op verbale en nonverbal uitingen en voor mijzelf met name stemgebruik. Jezelf verplaatsen in je positie als sollicitant is door de workshop verbeterd. De prettige en deskundige begeleiding door Matteo maken deze workshop tot een succes. Ik kan deze workshop aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een baan en zich zelfbewust wil presenteren.
Marcel Rosalina

De workshop over het (sollicitatie)gesprek heeft mij op het spoor gebracht hoe ik een sollicitatie kan voeren. Mijn dank hiervoor.
Juul van Wuijckhuise
 
Ik heb geleerd om naar een ander te luisteren zonder in te breken op zijn/haar verhaal en met mijn verhaal te overheersen. Ook mooi om te zien hoe een ander reageert op je verhaal zonder een oordeel over te hebben.
Roos Wiersma-Gobardhan

In augustus 2016 volgde Desi Breij een korte individuele begeleidingssessie bij OWL. Na afloop beschreef ze haar ervaring als volgt:

In augustus dit jaar heb ik Matteo gebeld om te vragen of hij ook een training sollicitatiegesprekken geeft voor individuelen. Ik had hem ontmoet bij een training voor het Netwerk café te Westervoort. Matteo gaf aan dat dit mogelijk was en we hebben 2 dagdelen gepland. Met veel interesse heb ik naar zijn tips en ervaringen geluisterd en de 2e sessie hebben we oefeningen gedaan waarbij het voor mij best de diepte in ging. Ik heb veel geleerd van Matteo. Hij is een rustig persoon die goed kan luisteren en daarna de kwestie samen met jou behandeld. Een aanrader! Bij mij is er een lichtje opgegaan in het voeren van sollicitatiegesprekken.

Matteo bedankt en tot ziens!

Desi Breij


In 2016 plaatste OWL Janne Venderbosch als Assisitent Inkoop bij Makro Kerstpakketten. Janne schreef daaropvolgend het volgende bericht:

Een paar maanden geleden heb ik deelgenomen aan één van de workshops georganiseerd door De Broekriem. Coach voor die ochtend was Matteo die ons vooral vanuit menselijk oogpunt het sollicitatiegesprek liet ervaren. Omdat hij dit open en oprecht deed voelde ik geen bezwaar hem ook aan te spreken op zijn andere functie, die van recruiter. In de sollicitatieprocedure die daarna volgde heeft hij mij gericht advies en begeleiding gegeven. Bij iedere stap hield hij mij op de hoogte en kon ik hem altijd bereiken voor vragen. In de onzekere situatie van werkzoekende vond ik zijn hulp en inzicht erg bemoedigend.

Janne Venderbosch


Op 21 april 2016 organiseerde OWL een teamdag voor de P&O afdeling van Vilente.
Het werd een enerverende, positieve en afwisselende dag! Vanuit Vilente werd de volgende referentie geschreven:

Ik heb OWL gevraagd om een teamdag voor mijn ‘nieuwe P&O-team’ samen te stellen en te begeleiden. Daarbij heb ik gevraagd om een mix tussen ‘inhoud, kennismaken en plezier’. Ik ben erg tevreden over de samenwerking met Matteo gedurende de voorbereiding en de wijze waarop hij de teamdag heeft vormgegeven en begeleidt.
Matteo is in staat om op natuurlijke wijze de goede balans te vinden van tussen inhoud en plezier en ‘tussen en boven de groep staan’.

Martijn Span
Manager P&O Vilente


Op 9 maart 2016 werd de pilot voor Stap2 gegeven bij BrinQer te Apeldoorn.
(Stap2 is een product van OWL en Akor-Support ter ondersteuning van outplacement- en reïntegratie trajecten.)

Vanuit BrinQer ontvingen we de volgende reactie:


Een mooie training waarbij we, met behulp van praktische oefeningen, uit onze comfort werden getrokken.
Dit leverde bijzondere momenten op en tevens biedt het handvatten om daadwerkelijk een stap verder te zetten dan dat je normaal zou doen.
In ons geval jezelf presenteren tijdens een sollicitatiegesprek of netwerkgesprek.
“Dat is net wat ik nodig had, ik ben opener en vrijer geworden” is een reactie van een deelnemer.
Middels humor en improvisatiespel zorgen de trainers voor een veilige omgeving waar iedereen zichzelf kan en mag zijn!!!

Anja Essenstam, Trajectbegeleider


Op 19 maart 2016 viel OWL/Matteo in als traineracteur tijdens een workshop van Anjo Schuite bij 4youngpeople.
Anjo stuurde de volgende reactie:

Matteo heeft vooral aan mij en de deelnemers van de cursis laten zien wat een acteur coach en improvisator betekent:
Zonder voorkennis, zonder uitgebreide info een Corrective Emotional Respons veroorzaken.

Dat hadden ik en de deelnemers nodig. Dank

Anjo Schuite


Op 30 januari 2016 organiseerde CCV een sales kick off waarbij OWL een prominente rol in nam.
We ontvingen van onze contactpersoon de volgende referentie:

Voor de jaarlijkse kick-off van onze divisie marketing & sales wilde ik dit jaar het thema veranderen duidelijk op de kaart zetten. En hoe voel je dit beter dan dit te doen door mensen uit hun comfortabele zone te halen? Juist, door inhoud en fun te combineren in de vorm van een workshop improvisatiecabaret. Het voelde bij de start spannend om hier voor te kiezen omdat medewerkers sceptisch reageren op improcabaret, juist omdat dit als spannend wordt ervaren.

De samenwerking met OWL heeft er echt voor gezorgd dat de dag naar een hoger niveau is getild. Matteo dacht actief mee in het voortraject en gaf advies waar nodig waardoor het theoretische deel mooi geïntegreerd werd in het funstuk.

Op de dag zelf verliep het vlekkeloos en is de kick off sessie heel erg goed ontvangen door het team. Fun en inhoud gingen hand en hand waardoor de theorie ook veel beter bleef hangen bij de mensen. De trainers Matteo, Rodney en Marieken hebben ervoor gezorgd dat de groepen het beste uit zichzelf wisten te halen en on stage wisten te performen.

Kortom, een fijne samenwerking met een prachtig resultaat! Ik kan het bedrijven meer dan aanraden!

Corien Rösken
Senior Event Officer


Op 2 februari 2016 speelde OWL samen met Akor-support terugspeel cabaret voor FNV Zelfstandigen. Het doel hiervan was om op een leuke manier een spiegel voorhouden aan de deelnemers van deze meeting. We kregen de volgende 2 reacties.

Tijdens een pittige discussiedag wisten de acteurs van AKOR-Support en OWL de zwaarte van de inhoud op een prettige manier te relativeren. Zonder clowneske interventies. De sketches waren zorgvuldig opgebouwd en geënt op het gesprek van de dag. De acteurs brengen luchtigheid in een context die serieus is, en een serieuze context aan luchtigheid.
Adriane Blokzijl
(Dagvoorzitter)

Na een intensieve verenigingsdag kregen we op hilarische wijze de spiegel voorgehouden door Arwin en Matteo. Naast de inhoudelijke opbrengst zullen we deze opstekers niet snel vergeten!

Ingrid Rep
(Verenigingsmanager FNV Zelfstandigen)


Ik heb contact met OWL gezocht omdat ik als Event Manager op zoek was naar een inspirerende en verrassende coach voor een van mijn workshops voor DeBroekriem. Tijdens de kennismaking in Arnhem hebben we gesproken over ambities, doelen en wensen met betrekking tot onder meer mijn ‘ gewenste baan’. Matteo is een zeer toegankelijke persoonlijkheid die oog heeft voor de drijfveren van mensen. Hij stelt de juiste vragen op het juiste moment en heeft mij aan het denken gezet.
Ook heb ik een telefonische korte coachingssessie met hem gehad. Gedurende deze sessie heeft hij mij op de juiste manier weten te prikkelen en daarmee mij geholpen om weer de juiste koers te varen!

Ook de workshop die ik heb georganiseerd met Matteo als gastspreker werd door de deelnemers als zeer positief ervaren. Kortom: een aanrader wanneer je in korte tijd jezelf beter wil leren kennen en op zoek bent naar een coach die jou weer terug in je kracht zet!

Coachingssessies:
- zeer positief ++
- open gesprek ++
- op een andere manier naar situaties kijken/ nieuwe inzichten in jezelf en je eigen handelen/ denkwijze  ++
- hoe leer je van bepaalde ervaringen ++


Marie-Louise Seesing


Op 21 januari 2016 gaf OWL aan 21 personen de workshop "Het sollicitatiegesprek" aan de Broekriem te Doetinchem.
OWL ontving via het evaluatieformulier oa de volgende reacties:

"Zeer nuttige workshop met juiste inhoud. Ga het morgen in de praktijk brengen!"
"Erg interactief en spiegelend"

"Fijn om vanuit een HR point off view inzicht te krijgen over het sollicitatiegesprek"
"Matteo was fijn om naar te luisteren en te volgen. Prettig en open sfeer qua uitvoering en presentatie"
"Het heeft mij wel aan het omdenken gezet. Het heeft het sollicitatiegesprek voor mij minder groot gemaakt"
"Ik heb een andere kijk gekregen over hoe ik een gesprek aan ga"

Voor deze workshop ontving OWL het cijfer 8,35.
(algemeen 8,33, inhoud 8'29 en docent 8,43)


Op 17 december 2015 gaf OWL de workshop "kleur bekennen" aan 13 medewerkers van Inwork.
Een workshop waar op een grappige wijze nader wordt ingezoomd op persoonlijkheids kenmerken.

Op de evaluatieformulieren stond oa het volgende:
 
"Goede afwisseling van actief met de kleuren en disscussie."
"De trainer brangt een lekkere rust, die fijn werkt."
"Heb weer meer inzicht in type mensen gekregen."
"Theater met kleur was grappig."
"Het thema is zeker geland, ik hoop dat we er nog een persoonlijke draai aan gaan geven als collega's in samenwerking."
"Het was leuk om te doen en helpt erg mee voor de teambinding"
 
Voor deze workshop ontving OWL het cijfer 7,73.
(algemeen 8,0, inhoud 7,15 en docent 8,04)

Op 1 december 2015 organiseerde OWL een voorstelling voor de Interne Ondersteuning van Gemeente Arnhem.
Deze Improvisatie voorstelling was het kado voor de medewerkers tijdens hun veranderingstraject.
Het thema van de voorstelling was dan ook "veranderingen". hiervoor werden 4 spelers van theatergroep IMPact ingezet.
We ontvingen de volgende reactie van de opdracgtgevers.

 
Impact is een enthousiaste groep mensen.
Hebben onze wensen goed vertaald in hun voorstelling.
Ook de zwaardere thema's weten ze goed -en natuurlijk met een scherts- te verwerken in hun optreden.
De interactie met het publiek maakt de act compleet.
Al met al een zeer vermakelijk voorstelling.
Een aanrader dus!
 
Gemeente Arnhem

Op 7 november 2015 organiseerde OWL samen met Akor-Support een bijeenkomst voor de medewerkers van Symphony.
Van de directeur ontvingen we de volgende reactie.

In het najaar van 2015 was het dan zo ver.
50 niets vermoedende medewerkers van Symphony werden op een verrassende wijze opgevangen door Arwin en Matteo.
Met behulp van een camera werd iedereen geïnterviewd. Het thema was uit je comfortzone komen.
Doordat er vragen werden gesteld of ze bijvoorbeeld slangen wilde vasthouden o.i.d. werd iedereen op het verkeerde been gezet.

Toen iedereen tot rust was gekomen, werd duidelijk dat we improvisatietheater gingen beoefenen.Je voelde gelijk de spanning oplopen.
Maar door de prima begeleiding van beide heren, wordt iedereen steeds meer ontspannen en durven ze vol overgave de strijd met het toneel aan te gaan.

Arwin en Matteo bedankt voor jullie deskundige bijdrage.
Iedereen bij Symphony kijkt terug op een geslaagde middag.

Arne-Peter


Op 30 oktober 2015 heeft OWL een afdelingsetentje van Bunzl bij Dino's in Arnhem aangevuld met actieve entertainment.
De entertainment bestond uit een spel waarin de heren het tegen de dames opnamen in meerdere spelrondes, dit alles werd gepresenteerd door het komische duo ROMA. Naast de enthousiaste reacties op de avond zelf, ontvingen we de volgende referentie.

Mijn vraag aan OWL was om een entertainment programma te verzorgen tijdens een 3 gangen diner in de vorm van een spelshow voor ons jaarlijkse afdelingsuitje. ROMA heeft daar iets heel leuks van gemaakt en ons team een super leuke avond bezorgd. De afwisseling van de spelelementen waren erg origineel en leuk voor iedereen. Ze presenteerde het met veel enthousiasme en humor. We hebben allemaal een zeer vermakelijke en gezellige avond gehad.

Maaike Elferink


Op 27 juli 2015 verzorgde OWL een improvisatietheater workshop tijdens een vrijgezellenfeestje. Hiervoor werd het komische duo ROMA ingezet. Onlangs ontvingen we de volgende terugkoppeling.

Ik had voor het eerst kennisgemaakt met Matteo en Rodney toen zij met IMPact een voorstelling gaven in Velp. Die avond lachte ik de tranen uit mijn ogen door de gevatte opmerkingen van de spelers. Ik genoot van hun scherpe humor en improvisatievermogen. De interactie met het publiek vond ik geniaal en droeg zeker bij aan de leuke sfeer in de zaal.

Als getuige op de bruiloft van mijn beste vriendin kreeg ik de taak om een weergaloos vrijgezellenfeest te organiseren. Op zo'n feest komen verschillende vriendengroepen bijeen en ik vond het belangrijk dat iedereen zich die dag vermaakt zou voelen en verbonden met elkaar. Dat wilde ik bereiken door OWL te vragen om een improvisatietheaterworkshop te geven. Van tevoren bespraken we de ideeën voor de invulling van de show. Wat ik als prettig heb ervaren, is dat OWL heel goed in staat is om snel een opbouw te bedenken van de show. Ik gaf persoonlijke informatie over mijn vrienden en dat werd ter plekke al verwerkt in een bepaald spel of onderdeel.

Op het vrijgezellenfeest verzorgde ROMA de theatersportworkshop, met de bruiloft als thema. Mijn vriendin wilde absoluut geen stripper hebben, maar kreeg in het begin alsnog de indruk dat het ging om een stripshow. Daar begon het (leed)vermaak al! ROMA wist de hele groep van 13 dames op hun gemak te stellen door ze een voor een uit hun comfortzone te halen. Dit deden ze door korte spelletjes te spelen, met tussendoor genoeg pauzes om bij te komen. Hun enthousiasme werkte aanstekelijk en ik kon zien dat alle dames zich op hun gemak voelden en genoten. ROMA had ook een quiz bedacht voor de bruid en maakte de avond echt bijzonder door haar in het zonnetje te zetten. Ik heb gelachen. Heel veel gelachen. Het was een nog veel mooiere avond dan de avond waarop ik de mannen voor het eerst zag spelen. Terwijl ik deze review opschrijf, word ik alweer blij dat ze er zo'n feest van hebben gemaakt.

Phuong Nguyen


Op 29 oktober 2015 gaf OWL de workshop "Het sollicitatiegesprek" aan het Netwerkcafe Westervoort.
OWL ontving via het evaluatieformulier de volgende reacties:

"Verrassende workshop! Ben me nu nog beter bewust van mijn non-verbale signalen"
"De training heeft me bijzonder veel geleerd"

"Open, gestructureerd, leuke oefeningen en interactief"
"Veel aspecten van het gedrag kwamen goed naar voren"
"Oefeningen geven inzicht in houding bij sollicitatiegesprek"
"Met de oefeningen ervaar je de theorie aan den lijve"

OWL kreeg voor deze workshop in algemene zin een 8,7 voor inhoud een 8,4 en voor stijl een 8,6.


OWL plaatste kandidaat Marloes voor de vacature van Assistent Accountmanager bij Makro Kerstpakketten.
Op haar LinkedIn profiel schreef ze:
Bedankt Matteo! Dankzij jouw persoonlijke manier van recruitment en bemiddeling heb ik nu deze leuke baan!


Op 2 april 2015 gaf OWL een workshop aan het KAM team van Waterschap Vallei en Veluwe. 
OWL ontving via het evaluatieformulier de volgende reacties:

"Aardige mix tussen serieus en een lach"
"Het voelde als een teamuitje"

"Matteo liet het lopen waar hij het moest laten lopen en pakte ook de rode draad terug waar dat nodig was"
"Op een natuurlijke en ontspannen manier naar meer diepgang"
"Goede aansluiting bij de fase waar de groep zich in bevindt"
"Goede interventies"

OWL kreeg voor deze workshop in algemene zin een 7,4 voor inhoud een 7,8 en voor stijl een 8,0. 


Nav de workshop "Het sollicitatiegesprek" wat gegeven werd op 12-03-2015 voor De Broekriem in Arnhem ontving OWL de volgende reacties:

"Doordat we actief aan de slag zijn gegaan, is de inhoud goed blijven hangen"
"Veel geleerd, heb een positief gevoel overgehouden en ga meer vertrouwen naar het volgende gesprek"

"De stijl was heel prettig, open en vol humor op een natuurlijke manier"
"Goede inhoud, zeker ook de interactieve oefeningen waren goed en leuk om te doen"
"Een inhoudelijke workshop met leuke oefeningen die je gericht naar jezelf laten kijken"
"Matteo nam voor iedereen de tijd en stuurde de workshop goed aan"

OWL kreeg voor deze workshop in algemene zin een 7,8 voor inhoud ook een 7,8 en voor stijl een 8,0.


Eind 2014 en begin 2015 zat iemand in een dusdanig vervelende situatie, dat zij OWL heeft benaderd ter advies.
In februari 2015 werd dit traject afgerond, waarbij zowel werknemer als werkgever zicht in kunnen vinden.
OWL ontving de volgende reactie:

De afgelopen maanden heb een ontslag/ beeindigingsprocedure doorlopen op mijn werk. Na het eerste gesprek met mijn leidinggevende en manager P&O heb ik OWL gevraagd mij te ondersteunen tijdens het verdere traject. Ik heb dit als zeer prettig ervaren. De ruimte die door Matteo geboden werd om mijn eigenheid te behouden hebben gemaakt, dat ik het tot een goed einde heb kunnen brengen. Dankzij zijn kundige en professionele kijk, de capaciteit om naar mogelijkheden te blijven kijken in een voor mij emotioneel ingewikkelde situatie hebben mij een sterk vertrouwen gegeven in de toekomst. Een toekomst van rust en vrijheid die nu voor me ligt.


Gedurende eind 2014 en begin 2015 heeft OWL iemand begeleid met het maken van persoonlijke keuze mbt haarzelf, omgeving en de arbeidsmarkt.
Na afloop stuurde zij de volgende mooie reactie:

Nadat ik werkloos werd, wist ik niet goed welke vervolgstap ik moest zetten in mijn carrière. Daarom ben ik een loopbaantraject gaan volgen bij OWL. Stapje voor stapje heeft Matteo samen met mij afgepeld wie ik ben, waar ik goed in ben en waar ik energie van krijg. Dit hebben we gedaan door een loopbaan- en persoonlijkheidanalyse te doen, waar onder andere een persoonlijkheidstest in zat. Deze uitkomsten waren een fijne basis om over in gesprek te gaan met elkaar. Dankzij de coachende gesprekken met Matteo, waarin hij mij vaak verhelderende inzichten gaf en een spiegel voor hield, ben ik erachter gekomen welke functies en organisaties goed bij mij passen. Tot slot heeft Matteo een sollicitatietraining gegeven. Het loopbaantraject en de sollicitatietraining hebben zijn vruchten af geworpen. Ik heb namelijk sinds kort een nieuwe en zeer passende functie!


Op 13 november 2014 gaf OWL een workshop "klantbeleving" aan de afdeling Special Care van Bol.com.

OWL kreeg voor de workshop in algemene zin een 8,3, voor inhoud een 8 en voor stijl een 8,8.
Waarbij oa de volgende opmerkingen zijn gemaakt:

"Achter iedere opdracht zit er een krachtige en vooral zinvolle gedachte"
"Heb al heel veel workshops over klantbeleving gehad, dit was de leukste ooit!"
"Gave combi van inhoud en beleving"
"ijsbrekers waren goed om uit je comfortzone te komen"
"Goed om te analyseren wie ik om me heen heb en te verplaatsen in andere type mensen"


Tijdens het proces tussen mijn werkgever en mij, van afscheid nemen van elkaar, heeft OWL mij geadviseerd. Op een zeer kundige, open en empatische manier met korte lijntjes heeft Matteo dit proces met mij doorlopen. Buiten Matteo’s adviezen om voelde ik mij gesteund en gehoord en dat was precies wat ik op dat moment nodig had. Hij nam de tijd voor me en heeft er alles aan gedaan, zodat ik uiteindelijk deze deur met een goed gevoel heb kunnen sluiten.

Marlou de Bruin
september 2014


Nav de workshop "Het sollicitatiegesprek" wat gegeven werd op 09-09-2014 voor De Broekriem in Wageningen ontving OWL de volgende reacties:

"Leuke workshop! In een veilige setting je sollicitatie skills oefenen. Matteo was helder van uitleg, prettige stem.. Mijn complimenten!"
"Had ik deze workshop maar veel eerder gehad, dan had ik mijn vorige sollicitatiegesprekken heel anders gevoerd."
"Bedankt OWL voor de boeiende workshop. Zowel inhoudelijk als qua vorm erg leerzaam."
"Hier heb ik echt heel veel aan gehad! Voel me vaak onzeker tijdens sollicitatiegesprekken en heb nu handige tips gekregen om hier anders mee om te gaan."
"Heb de workshop als erg nuttig ervaren! De rust en duidelijkheid die Matteo uitstraalt is erg prettig."
"Het was een leuke en leerzame workshop. Ik kan hier zeker wat mee in de praktijk."
"De workshop vond ik heel plezierig en inhoudelijk sterk.Op een ontspannen manier liet Matteo ons ervaren wat hij wilde vertellen. Een voorbeeld van schoonheid door eenvoud. Heel hartelijk dank OWL." 


Ik werk al lang in de zorg en in de kinderopvang en heb eigenlijk nooit veel aandacht besteed aan mijn CV. Meestel pakte ik die ene van de plank en deed een enkele aanpassing…. Meestal was dit voldoende voor het krijgen van een sollicitatiegesprek of het vinden van een nieuwe baan. Maar nu merkte ik dat ik minder snel werd uitgekozen en dat ik het anders moest aanpakken.

Matteo Kooman van bureau OWL heeft me goed geholpen! Hij nam de tijd voor me in een gesprek, las mijn CV en gaf bruikbare tips!
Tot mijn verbazing werd ik uitgenodigd voor een gesprek uit een van de 57 kandidaten op basis van mijn presentatie in brief en CV! En
dat terwijl ze erbij vertelde dat ik op basis van mijn CV niet het goede profiel had. Toch waren ze enthousiast door mijn manier van presenteren.

Dit alles dankzij de tips en expertise van OWL! Ik kan OWL aan iedereen aanraden. Matteo is gewoon een aardige en integere persoon, die echt de tijd voor je neemt.
En dat geeft je net die steun die je hard nodig hebt als je wat onzeker bent over de stappen die je moet nemen op weg naar nieuw werk.

Arjen Wolvekamp
Juli 2014 


Op 23 mei 2014 gaf OWL een workshop "Improvisatie theater" aan Makro  Kerstpakketten (gekoppeld aan sales kickoff en inbedding Kernwaarden). 
OWL ontving oa de volgende reacties:

“Mijn complimenten voor de inspirerende wijze van deze teambuilding!”
“Het was een fantastische Kick Off, in alle opzichten zeer geslaagd, met dank aan alle medewerkers van Makro Kerstpakketten en aan Matteo en zijn improvisatie trainers!!”
“Een super inspirerende dag. Met maximale energy boost”


Op 27 maart 2014 kwam OWL een hele leuke dramales "Theaterimprovisatie" bij ons geven. Alle kinderen hebben een keer geïmproviseerd in verschillende spellen. We hebben veel gelachen en als afsluiting maakten ze met elkaar een bewegende machine.

Basisschool de Rank Arnhem


Dankzij OWL heb ik de sollicitatieprocedure doorlopen voor de functie van Salesmanager Kerstpakketten bij de Makro te Vianen! Bij OWL trof ik in een eerste gesprek een uiterst kundige recruiter aan, waar je je direct bij op je gemak voelt en waar je graag jouw ervaring aan vertelt. Hij stelt de juiste vragen en vertelt helder over de vacature. Dankzij dit eerste gesprek heb ik mijzelf goed kunnen voorbereiden en presenteren bij de Makro met een prachtige nieuwe functie tot gevolg! Ook in de begeleiding naar de vervolg gesprekken heeft OWL mij zeer goed in geholpen met een no nonsense en humorvolle stijl, waar je alleen maar meer vertrouwen door krijgt!
OWL, dank voor jullie inzet en veel succes!
 
Michiel van Krevel 

Voor mijn handelsonderneming had ik versterking nodig en dus een vacaturebeschrijving gemaakt. Maar ja, waar zet je die neer? Je hoort iedereen over sociale media en vacature sites maar is het ook effectief? Wat als je veel brieven krijgt? Hoe pak je de sollicitatiegesprekken eigenlijk aan? Welke looneis kun je accepteren of moet je stellen?

Al deze zaken heb ik goed met OWL kunnen overleggen en door de praktische benadering van OWL heb ik sinds kort een nieuwe medewerker.
OWL, bedankt voor deze prettige samenwerking.

 
Een vriendelijke en duurzame groet,
Bram Peters
Algemeen directeur
Gampet Products


Ik dreigde op mijn werk in een arbeidsconflict te geraken. Ik werkte al bijna 1 jaar mijn normale uren, alleen niet helemaal meer in de functie die in mijn functieomschrijving stond omdat ik dat lichamelijk niet meer kon volhouden. Ik wilde graag in een functie die bj mij past en mij lichamelijk niet meer zou belasten. Toen ik plotseling voor 50% ziek werd gemeld door mijn werkgever, terwijl ik wel volledig werkte, voelde ik het mes op mijn keel. Daar ik zelf bang was, niet genoeg voor mezelf op te komen in een gepland gesprek met P&O, heb ik OWL gevraagd mij bij te staan. OWL heeft zich eerst verdiept wat zich voor die tijd al had voorgedaan. Tijdens het gesprek voelde ik mij gesteund en kon OWL mijn belangen behartigen. Door de verhelderde vragen en kennis op gebied van P&O zette OWL het gesprek op scherp. De dame met wie we het gesprek hadden voelde dat ze te maken had met iemand met ervaring op dit gebied en dat maakte dat ik in het tweede gesprek te horen kreeg ik dat ik de opleiding mocht gaan doen met als einddoel de functie die ik zo graag wilde!

Willeke


Bij een vorige werkgever kwam ik helaas in een onwerkbare situatie terecht. Met de door mijn voormalige werkgever aangeboden regeling kon ik niet leven. Daarom heb ik bij OWL gecheckt waar ik minimaal recht op had en via welke strategie ik dat het beste zou kunnen bereiken. Uiteindelijk hebben we zelfs iets meer kunnen uit onderhandelen dan wat gebruikelijk is. Ik kan de betrokken expertise van OWL van harte aanbevelen aan eenieder die in conflict komt met zijn of haar werkgever.

Roelof uit Arnhem