OWL

Organisatie advies

Vanuit een HR achtergrond verbinden, activeren en adviseren van mens en organisatie.


"Instroom", "Uitstroom" en "Doorstroom" zijn als HR uitgangspunten gekozen om zo doelgericht mensen en/of organisaties te kunnen ondersteunen op het gebied van mens en werk.

Een organisatie waar geen of een tekort aan HR kennis aanwezig is, kan situationeel danwel periodiek OWL inhuren, bijvoorbeeld om te sparren/feedback te krijgen. Of voor doelgericht advies over werving en selectie, het binden en boeien van medewerkers of juist een ontslagzaak. 

Ook een organisatie waar HR juist goed vertegenwoordigd is, kan OWL inhuren voor een specifiek project waar men naast het werk niet aan toekomt. Denk hierbij aan een project als ziekteverzuim, het opstellen van een personeelshandboek of hoe je omgaat met je flexibele schil/inhuurpersoneel. 

Naast organisaties kunnen ook individuen OWL inhuren. Zit je bijvoorbeeld in een ontslagsituatie waar je het niet mee eens bent? Of wil je gericht advies over jouw CV en sollicitatiestijl?

Wil je meer weten over deze dienstverlening van OWL klik dan de blokken Instroom, Doorstroom en Uitstroom aan of neem contact met OWL op.