B+

De workshop betreft een samenwerkingsverband tussen Chantal Walg (Anders gezond) en Matteo Kooman (OWL).

Samen staan ze stil en kijken ze vooral met de groep naar onderwerk positief denken. B+ betekent wees positief, maar is ook een bloedgroep. Samen streven Chantal en Matteo ernaar dat positiviteit in de bloedgroep van de deelnemers terecht komt en een gewoonte gaat worden.

 

De B+ sessie

Het doel van deze sessie is leren om anders te denken en anders te doen. Uitgangspunt daarbij is het nieuwe concept van positieve gezondheid dat vooral uitgaat van mogelijkheden van mensen en hun veerkracht. Tijdens deze sessie kijken we  naar wat goed gaat en dus wat men kan consolideren, we inspireren om anders te denken en optimaliseren om anders te doen. Om zo ook te komen tot een transformatie, een cultuurverandering, door zowel anders te denken als anders te doen. Daarbij maken we gebruik van de logische niveaus van veranderen. En sluiten we zoveel als mogelijk aan bij het proces waarin de organisatie vandaag de dag zit.

We streven er naar om tijdens de sessie theorie te combineren met beleving. Er worden meerdere oefeningen gebruikt om deze onderwerpen binnen te laten komen. Tevens wordt er een eigentijdse wetenschappelijke visie aan toe gevoegd. We willen de deelnemers in beweging krijgen door aandacht te geven aan positieve gezondheid en de woorden die nodig zijn om hier inhoud aan te geven.

Over ons

OWL

Matteo Kooman (1977) is HR specialist, improvisatie acteur en trainer. Hij heeft meerdere HR functies gehad bij diverse soorten bedrijven. Hieronder vielen ook diverse verandertrajecten. Met OWL heeft hij zijn hobby theaterspelen gecombineerd met zijn vak. Tijdens zijn workshops zorgt hij altijd voor een belevingsaspect. Door te ervaren wordt theorie namelijk voelbaar en zichtbaar. Matteo is ervaren in het activeren van individuen en groepen, mede dankzij zijn kennis van mens en organisaties.

Anders gezond

Chantal Walg (1973) is strategisch adviseur publieke positieve gezondheid en preventie. Als verpleegkundige en later als gezondheidswetenschapper heeft zij binnen verschillende onderdelen van de gezondheidszorg ervaring opgedaan. En de laatste jaren werkt zij aan innovatie in de gezondheidszorg in de vorm van de beweging van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag. Zij inspireert en enthousiasmeert mensen om mee te bewegen als schrijver en spreker.

 

Meer weten over B+?

Don't worry be happy en neem vrijblijvend contact met ons op, we kijken er naaruit!