2016

We zijn weer een jaartje verder en wat hebben de werkzaamheden vanuit OWL mij een plezier gedaan! Terugkijkend naar 2015, zijn de ideeën die er toen waren (nog) niet echt uitgekomen, maar daar kwam gedurende dit jaar genoeg moois voor in de plaats!

Vervolg samenwerkingstrajecten

In 2015 sloeg OWL de weg van samenwerking in. En eerlijk is eerlijk 2016 gaf niet het vervolg waarop gehoopt was. Hier lagen verschillende oorzaken aan ten grondslag naast de factor tijd. Ik weet zeker dat indien er meer tijd was geweest, danwel voor vrij gemaakt, we met diverse onderdelen verder waren geweest. Neemt niet weg dat zowel ROMA, als Stressles(s) als Stap2 een keer zijn ingezet in 2016.
Zo speelde ROMA terugspeeltheater tijdens een Meet & Match evenement in Arnhem, waar oa de burgemeester bij aanwezig was. Stressles(s) mocht een pilot sessie doen bij ArGon in Arnhem. Men was zeker enthousiast, maar men heeft besloten om ons voorlopig nog niet in te zetten. Ook Stap2 had een mooie pilot, namelijk bij BrinQer in Apeldoorn. Dat leverde lovende reacties op en we kijken allemaal uit naar een vervolg.

Met de Directeur van BrinQer is OWL overigens in gesprek over een ander concept, te weten netwerkbijeenkomsten waar we op ludieke wijze de nieuwe Arbo wetgeving onder de aandacht gaan brengen. Hopelijk kijk ik hier straks in 2017 met trots op terug.
Naast deze trajecten is OWL ook in gesprek met Chantal Walg van Anders Gezond. Samen gaan we veranderingen in de Zorg onder de aandacht brengen. De eerste pilot staat gepland in april 2017. Hier kijk ik gigantisch naar uit, volgens mij hebben we samen een mooi product in handen.

Acteren

In 2016 werd OWL ingezet voor acteer werkzaamheden. Naast het genoemde terugspeeltheater voor ROMA heeft OWL ook samen met AKOR Support terugspeel theater gespeeld! Wij deden dit tijdens een bijeenkomst van FNV zelfstandigen.
OWL zette zichzelf vrijblijvend in als trainersacteur bij een workshop voor 4YoungPeople in Amsterdam. VolkerWessels Telecom te Zwijndrecht had voor 4 sessies meerdere trainersacteurs nodig. OWL organiseerde dit en Matteo speelde zelf (uiteraard) ook mee als traineracteur. Acteeropdrachten zijn echt een feest om te doen!

Organisatie advies

Net als in 2015 werd er ook in 2016 eenmalig een vacature met succes vervuld. Wederom was Makro Kerstpakketten de opdrachtgever, ditmaal betrof het de functie van Assistent Inkoop. Kandidaat Janne bleek de juiste match te zijn en gaat nu nog dagelijks met plezier naar haar werk!

Global Furniture is een mooie meubelwinkel in Elst, zij liepen tegen een personeelsprobleem aan. OWL heeft ze hierbij naar volle tevredenheid kunnen voorzien van advies. Het geven van advies en mensen helpen is een waardevolle activiteit voor OWL.

Matteo genoot bijvoorbeeld ook erg van het coachen van Desi Breij. Zij liep vast tijdens haar sollicitaties en tijdens een aantal persoonlijke sessies heeft OWL haar stap voor stap verder kunnen helpen. Een waardevol traject voor beide partijen.

In 2016 heeft Matteo zitting genomen in het Werkveldcommissie Bachelor HRM van ISBW (onderdeel van NCOI). Hier wisselen HR vakgenoten hun ideeën uit met betrekking tot het HR vak en de daarbij behorende ontwikkelingen. Daarbij wordt uiteraard de link gelegd met de studie. Leuk om te doen en ook leuk om zo andere vakgenoten te leren kennen.

Workshops

Het lijkt bijna een traditie, maar ook dit jaar gaf OWL gratis de workshop het sollicitatiegesprek aan leden van de Broekriem. Dit keer in Doetinchem.
Daarnaast werd deze workshop gegeven aan het Netwerkcafe te Westervoort. Geweldig om te zien hoe iedereen toch echt loskomt en enthousiast is over deze workshop.

Begin 2016 werd OWL ingezet tijdens een strategiedag van de Sales en Marketing afdeling van CCV. Hier werd de visie verder uitgewerkt en vervolgens op ludieke wijze gepresenteerd door deelnemers. Deze ludieke wijze werd vormgegeven door het team wat OWL had ingezet. De energie knalde er af deze dag! Dit was echt een van de hoogtepunten van dit jaar!

Een ander hoogtepunt van 2016: Vilente! Op 21 april, de verjaardag van Matteo, was er een P&O dag voor Vilente. Meerdere thema’s werden behandeld en men leerde elkaar echt wat beter kennen. Deze dag was zo succesvol, dat we eind december een vervolg hebben gegeven. In december stond 1 thema centraal, te weten “Ik in gesprek”. Beide dagen waren een groot succes! Inspirerend voor zowel Vilente als OWL.

Tot slot was daar een teamdag van Philadelphia. Deze dag werd georganiseerd door Arwin van AKOR support. Arwin heeft OWL gevraagd om tijdens deze dag een college tour te presenteren. Zo werd Matteo dus ingezet als interviewer. Daarnaast begeleide hij een spel en werd hij ingezet tijdens de ludieke warming ups. Erg vermakelijk!

Andere OWL hoogtepunten van 2016

Aanwezig tijdens de Dutch Darts Masters, samen met klanten en Arwin
Met klanten en mensen die OWL geholpen hadden naar Dreamfield
Uitgenodigd door Rodney om als ROMA duo naar een 90 party in Ahoy te gaan
Theatervoorstellingen van oa IMPact, Jurgen Raymann, Roue Verveer en Ronald Snijders