De eerste periode


2013

Na de start, eind augustus 2013, begon OWL allereerst met een Werving & Selectie opdracht tbv een salesmanager in Vianen. Deze eerste opdracht werd succesvol afgerond door OWL, want kandidaat Michiel kreeg de baan. Het eerste OWL succes was een feit.

Wat in deze procedure vooral opviel waren de reacties van de kandidaten. Zowel de afvallers als de kandidaten die wel werden voorgesteld hebben positief gereageerd op de aanpak van OWL. OWL neemt namelijk ruim tijd voor de kandidaten, acteert op gelijkwaardig niveau en geeft eerlijke en doelgerichte feedback. Vreemd genoeg was dit voor de meeste kandidaten nieuw, maar het doelgericht helpen/adviseren voelt voor OWL juist als een plezier to do.

2014

2014 was het eerste echte volle kalenderjaar voor OWL. In dit jaar is Matteo ook 1 dag minder gaan werken bij zijn werkgever VolkerWessels Telecom om zo meer activiteiten voor OWL te kunnen realiseren. De volgende activiteiten hebben in 2014 plaatsgevonden:

Organisatie advies

OWL heeft meerdere W&S selectie opdrachten mogen uitvoeren. Wat opvalt is dat van de 15 kandidaten die zijn voorgesteld er 14 kandidaten op gesprek zijn geweest. Bij vrijwel al deze kandidaten was de terugkoppeling positief. Van deze 14 kandidaten zijn er 5 ook daadwerkelijk aangenomen. OWL heeft de functies van Salesmanager Amsterdam, Inkoper Duiven, 2x Commercieel Adviseur Duiven en een Medewerker Customer Care Utrecht ingevuld in 2014.

Gedurende 2014 heeft OWL het bedrijf Gampet Products voorzien van HR adviezen. Dit varieerde van meedenken over inzetbaarheid personeel, professionalisering HR omstandigheden tot het begeleiden van een exit traject. Deze samenwerking is van beide kanten zeer goed bevallen.

In dit jaar heeft OWL ook 3 individuen begeleid die om verschillende redenen advies nodig hadden tov hun werkgever. Zo had iemand te maken met een faillissement van de werkgever, waarbij ondersteuning, uitleg en advies nodig was. De andere personen zaten meer op een dood spoor bij hun werkgever, waardoor ze serieuze verzuimklachten hadden gekregen. OWL heeft meegedacht, geadviseerd en deze personen begeleid tijdens dit traject, met als doel weer vooruit kunnen kijken.

Workshops

In 2014 kwam meteen een droom uit. Want met het geven van Improvisatie workshops combineerde Matteo zijn HR werk met zijn theater hobby.

In mei 2014 werd improvisatie theater ingezet bij de inbedding van kernwaarden in combinatie met een sales kick off bij Makro Kerstpakketten. In november gaf OWL een improvisatieworkshop aan de afdeling Special Care van bol.com. Op deze dag werd klantgerichte theorie gecombineerd met theatersport. In dezelfde maand werkte OWL samen met Marieken Peters tbv een openingsact voor de winkel ieder z’n vak in Nijmegen.

Naast boven genoemde “levendige” workshops, gaf OWL ook communicatie en individuele workshops. Aan de stichting De Broekriem te Wageningen werd de workshop het sollicitatiegesprek gegeven en 2 mensen volgden een individueel traject. Bij 1 persoon was dit puur gericht ter ondersteuning van een sollicitatie traject, bij de ander werd een loopbaantraject van meerdere sessies ingezet.

Loempia’s

Eind 2014 realiseerde OWL 2 sponsoring trajecten op de Filippijnen. Zo werd er geïnvesteerd in een mini store, waardoor een gezin nu in staat is om inkomsten te generen vanuit huis. Leuk dat ze deze minishop hebben vernoemd naar OWL.

Daarnaast ontving een persoon een bijdrage waardoor hij een rijbewijs en een gebiedslicentie kan bekostigen. Vanaf nu kan hij met zijn tricycle mensen vervoeren op Luzon. Hiermee kan hij dus inkomsten genereren.

Uiteraard heeft OWL beide initiatieven belangeloos ondersteund.

 

Andere OWL hoogtepunten van 2014:

  • Het concert van Lenny Kravitz. Hier is OWL met een aantal “vrienden van OWL” naar toe gegaan. Dit zijn mensen waardoor OWL opdrachten heeft weten te krijgen, danwel succes heeft kunnen afronden.
  • De advertentie in het blad van de supportersvereniging van Vitesse.