Just a Perfect Day

Afgelopen week volgde ik een workshop. Tijdens deze workshop werd gevraagd om je ideale dag te omschrijven. En ondanks dat mijn ideale dag waarschijnlijk ergens op reis is, want reizen is immers een groot goed voor mij, heb ik gekozen om een ideale dag in Nederland te beschrijven. Een dag die ook vaker zou kunnen voorkomen dan een eenmalig onbekend avontuur. Althans, ik heb delen ervan apart meegemaakt. Het doel achter deze opdracht was om te achterhalen waar je nou echt blij van wordt en wat in je verhaal het meest blijft hangen bij jezelf. Om dat te ontdekken moest iedereen zijn verhaal na afloop ook meteen delen met twee andere cursisten.

 

Mijn dag

Ik had mijn ideale dag als volgt omschreven:

Ik word wakker (niet van de wekker, niet van de kinderen), gewoon omdat ik uitgeslapen ben en lig na te genieten van een mooie droom. Ik knuffel wat met mijn gezin. En samen met mijn vrouw genieten wij van een heerlijk ontbijt op bed. Ondertussen kijken we naar een mooie serie op tv. Daarna ga ik lekker uitgebreid douchen. Ik kus mijn gezin gedag en ga op weg naar mijn eerste afspraak van deze dag. Een afspraak met een coach of inspirator. Iemand die mij wat leert over mezelf of over het leven in algemene zin. Na een inspirerend uur zeg ik hem of haar gedrag en voel ik me weer helemaal opgeladen.

Mijn volgende afspraak is met een persoon of groep die ik zelf coach, help of adviseer. Men is blij met mijn input. Ik zie het enthousiasme in de ogen!

Het is tijd om te lunchen. Dat doe ik samen met iemand die ik goed ken. We eten een lekkere lunch in de buitenlucht, bijvoorbeeld in een park of aan het water. Een leuke locatie dus, waar genieten voorop staat. We kletsen wat af, bijvoorbeeld over het leven of juist over voetbal en maken veel grappen met elkaar.

In de middag ben ik thuis. Ik speel wat met de kinderen, wellicht sport ik ook wat en we luisteren naar leuke muziek. Het is in ieder geval een relaxte middag. Ik voel me gelukkig door de kleine dingen die er zijn deze middag. We eten samen en daarna vertrek ik naar het theater. Niet om te kijken... maar om te spelen! Ik geef namelijk een mooie voorstelling. De volle zaal moet veel lachen deze avond, heel veel lachen!
En na afloop komen onbekende mensen me bedanken voor een geweldig leuke avond. Er zijn ook wat dierbaren aanwezig, vrienden en uiteraard Joyce. Samen gaan we nog even ergens wat na borrelen. Er wordt lekker gedanst en gefeest totdat het kan en tijd is om naar huis te gaan. Daar kijk ik eerst even naar mijn slapende kinderen. Na een passievolle nacht val ik met een glimlach van oor tot oor heerlijk in slaap.

 

Overweging

Dit is mijn perfecte dag. In het vervolg van de workshop werd mij wel duidelijk dat geven & nemen, maar ook mensen, lachen, spelen en ontwikkelen belangrijke thema's voor mij zijn. Daarnaast is ook de relaxte flow in combinatie met de afwisseling van veel verschillende dingen doen blijven hangen. Ik kan niet anders zeggen dat dit eigenlijk ook de manier is hoe ik het liefst leef.

Het beviel mij best goed om eens over je ideale dag na te denken. Nadenken over de dingen waar je gelukkig van wordt in plaats van bezig zijn met dingen of mensen die je niet gelukkig maken. Wat je aandacht geeft groeit zeg ik vaak, dus het is ook belangrijk om veel na te denken over leuke en positieve dingen. Mij geeft dat in ieder geval energie. Ik vraag me nu nog wel één dingetje af...

Hoe ziet eigenlijk jouw ideale dag eruit? Vertel het me, ik ben erg benieuwd!
Eventueel tijdens zo’n mooie lunch bespreken?

Anyway, fijne dag vandaag!

 

Andere blogs van Matteo lees je hier.