Ik wou juist dat ik jou wel/niet was

We zitten in de laatste maand van 2021. December is uiteraard de maand van Sinterklaas, Kerst, de top 2000 en oliebollen. Maar ook de maand van terugkijken naar het afgelopen jaar. Velthuis en Kemper zongen ooit ik wou juist dat ik jou was en daarop gebaseerd heb ik 21 (dat moet wel dit kalenderjaar) stellingen gemaakt waarin ik aangeef wie ik graag wel/niet was in 2021. Ben benieuwd wie jij graag wel of niet wou zijn.

Gewoon een keertje jou (wel/niet) was

 1. Ik wou niet dat ik dit jaar Remco Veldhuis was, dan was ik de eerste afvaller bij Wie is de Mol.
  Ik wou wel dat ik dit jaar Renée Fokker was, dan was ik gewoon een fokker van een Mol!
 2. Ik wou wel dat ik dit jaar Rob Kemps was, je wint de slimste mens, volgt je chansons droom, presenteert een tv programma en maakt meerdere dagen een nondeju feest in het Gelredome.
  Ik wou niet dat ik dit jaar Andre Hazes jr was, wat een moeizaam jaar was dat geweest zeg, nondeju…
 3. Ik wou niet dat ik dit jaar Jeangu Macrooy was, dat was toch best een aanfluiting op het Eurovisiesongfestival in eigen land.
  Ik wou wel dat ik dit jaar Jan, Chantal, Edsilia of Nikkie was, dat was toch een Eurovisiesongfestival presentatie in eigen land om trots op te zijn.
 4. Ik wou wel dat ik dit jaar Mart Hoogkamer was, wat een heerlijke Zomerhit heeft hij gescoord zeg! Wie wil nou niet zwemmen in Barcardi lemon?
  Ik wou niet dat ik dit jaar Marco Borsato was, met al die vreemde escapades maakt hij het wel erg moeilijk voor zichzelf en anderen (het is de waarheid).
 5. Ik wou niet dat ik dit jaar Jeffrey Herlings was, zoveel breken in je lichaam en dan toch kampioen worden wat op zich al een prestatie is gelijkwaardig aan de prestatie van Verstappen, waar je vervolgens amper aandacht voor krijgt…
  Ik wou wel dat ik dit jaar Max Verstappen was, lijkt me heerlijk om volwassen mannen aan het janken te krijgen door een stukkie hard te rijden.
 6. Ik wou ook wel dat ik dit jaar Lewis Hamilton was, hij komt buiten het racen op mij sympathiek over met o.a. zijn statements over racisme en mensenrechten en had een top interview met het Jeugdjournaal.
  Ik wou niet dat ik dit jaar Thierry Baudet was, die komt gewoon zo onsympathiek over met eigenlijk alles wat hij zegt, doet of uitstraalt.
 7. Ik wou niet dat ik dit jaar Martijn Koning was, mag je Baudet roasten bij Jinek, verpest je het zo dat jezelf geroast bent.
  Ik wou wel dat ik dit jaar Rob Scheepers was, die week in oneliners bij Radio Veronica zijn geweldig, die trekt het niveau in één lijn door!
 8. Ik wou wel dat ik dit jaar Bas Smit was geweest, alles wat hij aanraakt lijkt in goud te veranderen, linksom of rechtsom iedereen vindt het leuk. Je doet het dan dus altijd goed!
  Ik wou niet dat ik dit jaar Mark Rutte was, ondanks dat je de verkiezingen wint word je toch continu uitgekotst omdat je beslissingen moet nemen die linksom of rechtsom altijd mensen in het harnas jagen. Je doet het dan dus nooit goed!
 9. Ik zou dit jaar ook niet graag Hugo de Jonge zijn, want dan droeg ik minder mooie opvallende schoenen dan ik nu zelf draag.
  Ik wou wel dat ik dit jaar Peter Pannenkoek willen zijn, dan waren mijn grappen nog een stuk beter geweest dit jaar.
 10. Ik wou wel dat ik dit jaar Roué Verveer was, niet iedereen weet waarom maar deze man leeft en lacht altijd!
  Ik wou niet dat ik dit jaar Peter R de Vries was, we weten allemaal waarom.
 11. Ik wou niet dat ik dit jaar een “strijder” was, dat is voor mij het jeukwoord van het jaar.
  Ik wou wel dat ik dit jaar “liefdevol zorgend” was, want voor mij mogen dat de woorden voor dit en komende jaren zijn.
 12. Ik wou wel dat ik dit jaar een Organisatiebuddy was, want dan had je (bij de juiste organisatie) toch eigenlijk gewoon de leukste baan van Nederland in 2021!
  Ik wou niet dat ik dit jaar Formateur was, want dan had je toch echt de meest langdradige en frustrerende baan van Nederland in 2021.
 13. Ik wou niet dat ik dit jaar Sinterklaas was, het hele feest is eigenlijk geannuleerd dit jaar en niet eens vanwege kick out zwarte Piet.
  Ik wou wel dat ik dit jaar de Kerstman was geweest, dan had ik in tegenstelling tot afgelopen jaren wel leuke Kerstopdrachten gehad!
 14. Ik wou wel dat ik dit jaar Victor Mids was, want ik vind het ongelooflijk knap dat hij steeds weer een nieuw seizoen kan maken waarbij hij mensen met het schaamrood op hun kaken in verwarring kan brengen.
  Ik wou niet dat ik dit jaar onze Koning was, want ik vind het ongelooflijk raar dat hij steeds maar in de fout blijft gaan. Was met het schaamrood op mijn kaken naar Griekenland gegaan en daar gebleven….
 15. Ik wou niet dat ik dit jaar Doutzen Kroes was, prima hoor je mening geven over Corona. (Alleen wel een beetje link als je zoveel volgers hebt, want mensen nemen zomaar wat van je aan.) Maar het ergste vind ik dat wanneer je al zoveel miljoenen hebt, je toch staatshulp aanvraagt….
  Ik wou wel dat ik dit jaar Niels van der Laan was! Allereerst natuurlijk heerlijk om de Hoofdpiet te zijn, maar daarnaast kan hij met zijn geweldige programma “Even tot hier” in een minuut uitleggen waarom ik dit jaar liever niet Doutzen Kroes zou willen zijn.
 16. Ik wou wel dat ik dit jaar Humberto Tan was, ben je eerst de rising star in talkshow land, word je vervolgens volledig af geserveerd, maar kom je dit jaar toch geweldig terug als talkshow presentator.
  Ik wou niet dat ik dit jaar Michael van Gerwen was, ben je eerst de al heersende levende dartlegende, raak je je vorm kwijt tijdens Corona om vervolgens dit hele jaar af geserveerd te worden met nul prijzen.
 17. Ik wou niet dat ik dit jaar Oussama Tannane was, vorig jaar liet hij zien hoe goed hij was en 2021 was het toch echt een stuk minder rooskleuriger.
  Ik wou wel dat ik dit jaar Loïs Openda was, vorig jaar was hij nog wat zoekende maar in 2021 liet hij zien hoe goed hij is. Zijn toekomst ziet er rooskleurig uit!
 18. Ik wou wel dat ik dit jaar Sifan Hassan was, want wat zij presteert is bovenmenselijk met als ultieme kroon op haar werk de Olympische spelen!
  Ik wou niet dat ik dit jaar Mathieu van der Poel was, ondanks dat ook zijn prestaties van ongekend niveau zijn, sloeg hij bij de Olympische spelen toch echt letterlijk de plank mis…
 19. Ik wou niet dat ik dit jaar Ronald Koeman was, werd ineens als Toptrainer gezien vanwege de prestaties bij Oranje, maar uiteindelijk is het gewoon niet zo’n goede clubtrainer maar meer een boertje uut Groningen.
  Ik wou wel dat ik dit jaar Erik ten Hag was, werd binnen gehaald als boertje uut t Oosten, maar wordt nu begeerd door alle topclubs vanwege zijn voortdurende prestaties bij Ajax. Knap!
 20. Ik wou wel dat ik dit jaar Johan Derksen was, want ondanks zijn 72 jaar is hij vaak op de buis geweest en stond hij veelvuldig in het theater en kwam er een boek over hem uit. Toch knap als je zoveel energie hebt.
  Ik wou niet dat ik dit jaar Wilfred Genee was, want op zijn 54e heeft hij dusdanige wallen dat menig politicus er jaloers op is.
 21. Ik wou niet dat ik dit jaar mezelf was, want een jaar zonder optreden, zelf amper naar optredens kunnen gaan, weinig feestjes en met Corona in het gezin is het geen topjaar.
  Ik wou wel dat ik dit jaar mezelf was, want een jaar met veel leuk werk, fijne vrienden, veel tijd met het gezin, waaronder een reis naar Oost-Europa is absoluut een topjaar!

 

Ik wou dat 2022 nog mooier voor iedereen was!
Fijne feestdagen allemaal!

 

Andere blogs van Matteo lees je hier.
Het boek "OWL by myself" bestel je hier.


Lees meer artikelen

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen en het maar eerlijk bekennen… het zit namelijk zo: “Ik kijk graag naar televisie!” Zo dat is er uit, een hele openbaring in deze tijd waarin menigeen zegt dat ze …

 27 Nov 2021