#OWL7,5jaar

Vorig weekend bestond OWL 7,5 jaar. Dat moest gevierd worden bedacht ik me. En daarom was er op vrijdag 26 februari een online OWL event van 13.00 tot 13.45, waarbij we een workout deden onder begeleiding van Olympisch kampioen Kim Lammers! In deze blog neem ik jullie mee in de aanleiding, de afgelopen 7,5 jaar en uiteraard het evenement zelf.

 

Het is wel een beetje raar: 7,5 jaar?

Nadat ik mensen had uitgenodigd voor het feestje #OWL7,5jaar kreeg ik meerdere keren de volgende reactie “Wat leuk, maar wat is 7,5 jaar dan voor jubileum?” Een terechte vraag want 7,5 is een mooi rapportcijfer of leuk getal, maar zelfs in de 40(!) jubilea mogelijkheden voor een huwelijk staat 7,5 jaar niet genoemd. Wel vind je daar bijvoorbeeld de volgende vreemde jubilea:

  • 14 dagen (papier),
  • 3 1/8 jaar (blik)
  • 8 jaar (aardewerk)
  • 12 jaar (linnen)
  • 17 jaar (roos)
  • 62,5 jaar (diamant)

Waarom ik dan toch een 7,5 jaar feestje gaf had een aantal oorzaken. Allereerst houd ik van leuke verrassende dingen doen. Toen OWL 4 jaar bestond, vierde ik het “4 het leven feestje” en vanwege mijn 5 jarige bestaan bracht ik het boek “OWL by myself” uit. Eind 2020 dacht ik eraan om relatiegeschenken te geven. Maar meteen vroeg ik me af wie ik dan wel en niet iets moest geven. Ik heb namelijk een aantal opdrachtgevers, maar werk met veel mensen samen. Ik vond dat maar lastig en daarnaast ook niet echt passen bij OWL. Nam niet weg dat ik graag iets leuks wil doen voor onder andere de mensen waarmee ik werk. Op mijn kalender zag ik dat 10 jaar OWL nog ver was, maar dat OWL op 28 februari 7,5 jaar zou bestaan. Die datum stond meteen in mijn hoofd genoteerd. In januari zag ik vervolgens Kim Lammers haar volgers uitnodigen om online een workout te volgen en dacht meteen: “Bewegen met een bekende sportster, dat is leuk als feestje in deze tijd waarin iedereen veel achter het scherm zit te vergaderen.” Ik heb haar benaderd en ze vond het meteen een leuk idee, top gaan we doen. En zo stuurde ik in de tweede week van februari de uitnodiging voor #OWL7,5jaar.
 

Doneeractie

In de eerste week van februari zag ik een doneeractie voor Lucas langskomen. Lucas is het broertje van een vriendinnetje van mijn zoon Roméo en Lucas heeft de verschrikkelijke ziekte van Duchenne. Met de doneeractie probeert men een rolstoelbus te verzamelen, zodat Lucas meer mobiel kan zijn. Een hele mooie doneeractie, waar OWL graag aan bijdraagt. En daarom heb ik in de uitnodiging aangegeven dat ik het leuk zou vinden indien mensen meehelpen. En met resultaat, want van wat ik heb gezien (de anonieme bijdrages kon ik niet meetellen) komt het bedrag wat gasten van OWL hebben gedoneerd op (jawel!) 7,5 honderd euro. Helemaal top! Doneren kan uiteraard nog steeds via: https://www.doneeractie.nl/help-lucas-aan-een-aangepaste-rolstoelbus/-49898

 

Even stilstaan

Op het evenement vond ik het leuk om voorafgaand aan het bewegen ook even stil te staan bij OWL. En al pratend besefte ik me dat vrienden en familie ook bij OWL een belangrijke rol spelen. Want, het zaadje voor OWL werd 11 jaar geleden al geplaatst door gesprekken met vriend Arjan Burgers. Samen reden we dagelijks naar Mcom in Amersfoort waar we werkten. En regelmatig dachten we na hoe het zou zijn om zelfstandig ondernemer te worden. Toen mijn moeder in 2010 overleed gaf ik mezelf een extra duwtje in de goede richting om hardop uit te spreken dat wanneer ik ooit iets voor mezelf ga doen ik dat ter ere van haar OWL ga noemen. (De naam die zij ook hanteerde voor haar eigen bedrijf). Een denkproces van 3 jaar volgde, goede vriend Arwin Kortleever stak het oude logo van mijn moeder in een nieuw jasje en vriend Steven van Loef hielp mij met mijn website. En in augustus kwam de eerste klus via mijn maatje Ingmar Emmen, dus toen werd het tijd om OWL in te schrijven in de KVK en OWL was officieel geboren!

Bij DVOV voetbalde ik jaren terug in een vriendenteam met Martijn Span, hij was onze spits. Een type Makaay, je zag hem zeg maar niet altijd in de wedstrijd, maar menigmaal legde hij meerdere ballen in het netje. En in mijn beleving gaf ik veelvuldig een voorzetje op hem. Naast voetballen in een vriendenteam hadden we nog een andere overeenkomst, namelijk HR. Zo hebben we contact gehouden en dit keer gaf Martijn mij zakelijk een voorzetje en mocht ik leuke workshops voor hem gaan geven bij Vilente! Bij DVOV heb ik mezelf ook als trainer ingezet en daar kreeg ik een leuke klik met Bram Peters. Naast een vriendschap ging ik hem ook HR advies geven voor zijn bedrijf Save Plastics. Dat doen we overigens via een strippenkaart, een opzet die ik nu wel vaker inzet. Met mijn maatje Rodney Cesar heb ik vaak veel lol, we hebben dezelfde humor en interesses en genieten ervan om op te treden, dat doen we samen met ROMA. En tot slot vind ik het altijd erg leuk om te ervaren dat mijn vader vaak zo trots is op hetgeen ik doe voor OWL.

Inmiddels werk ik alweer 3 jaar volledig voor OWL, een beslissing waar ik wat langer mee liep. Mede dankzij coaching bij Parre en Deden, een leiderschapsprogramma bij VWT, de volwaardige steun van mijn toenmalige directeur Fred Straatsma en een gezin wat mij volledig steunde en vertrouwde met deze stap, is deze keuze gemaakt. Tot de dag van vandaag geniet ik daar met volle teugen van! Momenteel bijvoorbeeld met het prachtige project van Organisatiebuddy, wederom via Martijn Span en heb ik een leuke HR klus bij InShared!
 

Move on!

Kim Lammers nam vervolgens het stokje over en kreeg de deelnemers goed in beweging! Dat was voor sommige pittig, maar de persoonlijke opmerkingen van haar hielpen geweldig! En een workout was uiteraard erg passend, want in deze tijd van lockdown en quarantaine is wat bewegen essentieel en leuk! Na afloop bedankte ik Kim met mijn eigen boek en het boek “De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt” een boek wat mij afgelopen maand had geïnspireerd. Iedereen kan één van deze boeken overigens ook winnen door een leuke post te plaatsten met #OWL7,5jaar er in. We sloten af met een online meet en greet met de deelnemers! Met een enthousiast gevoel hebben Kim, haar partner Sanne (waarmee ik heel fijn heb samengewerkt) en ik nagepraat tijdens een lunch. Ik kreeg meteen al leuke reacties binnen, waaronder bijvoorbeeld de volgende teksten:

“Heel gaaf gedaan vriend! En wat een opkomst!! Trots op je!”

“Matteo, gefeliciteerd met deze mijlpaal
Wij vinden het erg leuk dat we dit feestje op deze manier mee mochten vieren!”

“Pff.. Kan nog steeds geen boe of bah zeggen. Welk erg leuke afwisseling!”

“Was super leuk, alleen had ik gisteren al spierpijn, dus moet echt aan de bak.
Nogmaals leuk dat je dit georganiseerd hebt!”

“Wat een gave manier om online een jubileum te vieren. Even stil staan bij de afgelopen 7,5 jaar van de succesvolle onderneming OWL van Matteo, om vervolgens vol in beweging een toffe workout te doen met Kim Lammers. Inspiratie en heerlijke energie! Twee toppers bij elkaar.”

 

Even later reed ik met een boost van jewelste terug naar Arnhem! Op naar een volgend hoogtepunt met OWL, graag met jou erbij!

 

Andere blogs van Matteo lees je hier.
Het boek "OWL by myself" bestel je hier.

 

Reacties

 Jitka    
Matteo, Dank dat je ons meeneemt in je weg naar dit jubileum toe. Je moeder is zeker te weten trots op je :-) mooi dat ze zo'n inspiratiebron is geweest en ik denk dat je vooral trots op jezelf mag zijn. Als deelnemer van je organisatiebuddy project kan ik je meegeven dat je een inspiratie bent en de gave hebt het beste in iemand naar boven te brengen. Keep up the good spirit and woopwoop op maar de 8, 8,5, 9, 9,5, 10 etc jaar blijf het vooral vieren ;-) lieve groet, Jitka
 Matteo   
Wat een geweldig leuk en lief berichtje Jitka!! Dankjewel en op naar het volgende feestmomentje!
 Arwin Kortleever   
Hoi Matteo,Je mag trots zijn op hetgeen je tot nu toe met OWL hebt gerealiseerd. Met jouw creativiteit en doorzettingsvermogen zul je er -als je dat wilt- nog vele succesvolle jaren aan toe kunnen voegen.Ik vond en vind het leuk om af en toe wat samen te doen en verwacht dat we elkaar daarvoor zullen blijven zoeken en vinden.Tot gauw makker! Arwin
 Matteo   
Hoi Arwin, Dat wil ik zeker! En helemaal leuk om samen weer leuke dingen te mogen doen! Tot snel.
 Rasti Rostelli   
Nogmaals gefeliciteerd TO! Ik lees je blogs met plezier. De 50e blog is in aantocht!
 Papadopulos   
Yo Stoopie! Bedankt man! In 2023 weer samen een boek maken?

Lees meer artikelen

  Afgelopen 12 maanden zijn me drie zaken enorm opgevallen…. Wat heeft Corona de wereld veranderd Wat een fantastisch weer hadden we Wat kunnen Nederlanders klagen zeg Vanuit mijn levensmotto “wat je aandacht geeft groeit” begrijp ik al het geklaag niet goed. Tuurlijk, soms is …

 26 Mar 2021

Op 9 september 2015 plaatste ik mijn eerste blog. Inmiddels ben ik begonnen aan mijn 47e blog en tussendoor bracht ik het boek “OWL by myself” uit. Nadat ik een blog geschreven heb en deze op mijn site staat, zet …

  3 Feb 2021